torstai 3. joulukuuta 2015

Kehonhallintaa: Kurre


Kolmas päivä menossa ja nyt leikitään oravaa! :)
Tässä temppu, joka on varmaan ihan ylihelppo pienille koirille ja taas yllättävän vaikea isoille koirille. Vaatii nimittäin aika paljon kehonhallintaa, tasapainoa ja keskivartalon lihasvoimaa. Tätä liikettä ei kannata tehdä, jos vähänkään epäilee, että koiralla on esim. jaloissa tai selässä jotain ongelmaa. Mutta terveelle koiralle erittäinkin hyvä temppu opeteltavaksi. Ja jos harrastatte doboa, niin siellähän tämä pitäisi osata tehdä myös pallon päällä keikkuen.

Pyydä koira istumaan (luistamattomalle alustalle). Mene seisomaan koiran taakse, kantapäät melko yhdessä ja varpaat ulospäin, niin että koiralla on riittävästi tilaa olla, mutta saa kuitenkin tukea sinusta. Pitele herkkua sen kuonon edessä huomion kiinnittämiseksi.


Ohjaa herkun avulla hitaasti koiran päätä suoraan ylös ja taakse.Voit tukea koiran rintaa toisella kädelläsi ja siten helpottaa sen pysymistä tässä asennossa. 

Pikkuhiljaa kun koira hiffaa mistä on kyse, voit alkaa pidentämään hiukan istumisaikaa ja pikkuhiljaa jättäytyä itse pois sieltä koiran takaa. Ja tähän kannattaa myös alkaa liittämään joku käskysana, esim. "kurre". :)Kun koira osaa tämän, tästä pystyy lähteä jalostamaan paljon uusia temppuja. Mutta mekin ollaan vasta harjoitus vaiheessa tämän kanssa, joten katsotaan jos ennen kalenterin loppumista päästäisiin eteenpäin! ;)


P.S. Älkää treenatko tätä ihan älyttömän kauaa kerrallaan!! On aika rankkaa lihastreeniä tottumattomalle!!!!!
Hiljaa hyvä tulee!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti