maanantai 8. syyskuuta 2014

Voihan ällötys - PUNKKEJA

Meillä ei ole ikinä ollut koirissa punkkeja, Jimillä taisi koko elämänsä aikana olla 1-2 punkkia.
Ja nyt Viskillä on jo ollut kaksi punkkia päässä! YÖK YÖK YÖK!! Inhottava otus.
Molemmat punkit ollaan poistettu ja homeopaattinen tukihoito punkinpuremaa vastaan on aloitettu. 


Mitä keinoja muilla on punkkeja vastaan...? 
Inhottaa kaikki kemialliset lääkitykset. Jos vaan on jotain luonnon omia keinoja, niin otetaan vinkkejä vastaan.

Jimille aloitin jo hyvissä ajoin kevättalvella syöttämään valkosipulia. Eikä näkynyt punkkeja. Viskillekin olen yhden 2-viikon valkosipulikuurin jo antanut, mutta eihän se tuo vielä mitään suojaa...

10 kommenttia:

 1. Mistähän niitä nyt oikeen tulee? Onko kissoilla muuten ollu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä!! Ensin ajateltiin et ei ainaka meilt kotoo, mut kyl ne nyt vaan on tullu ihan meilt kotoo... BLAAH.... Ei oo kisuilla näkyny. Täytyy ehkä tänään tehdä oikein kunnon punkkisyyni koko poppoolle!!

   Poista
 2. Meidän hoffilla oli joskus sellainen myrkytön yrttipanta joka piti punkit loitolla, muistaakseni ihan apteekista sai ostaa sen. Tyyppi tuoksui ihan yrteille koko kesän :D kävelevä ilmanraikastin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna vinkistä, täytyykin testata. Luulen kyllä että jätän testaamisen ensi kevääseen. Vaikka niitä punkkeja tuntuu kyllä nyt syksyllä olevan paljon enemmän kuin keväällä.... Voi ällötys mitä elukoita!

   Poista
 3. http://www.apteekkini.fi/HICRAFT-YRTTIPANTA-KOIRALLE

  VastaaPoista
 4. Meillä punkeista on iso ongelma, äsken Niilosta kaks ja eilen Jalosta kolme. Viikossa kai yht 10 paholaista.
  Viime kesä meni ionisoidulla valkosipulilla, ei auttanut. Yrttipannat aiheuttaa mulle migreenin. Lios tuhoaa Jalon karvat :( Inhoan kemikaaleja. Panta pelottaa jos joutuu toisen suuhun ainetta. Kiinnostaa tuo homeopaattinen punkinpurema hoito???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei...teillä niitä on siis VIELÄ enemmän!! Hyi yök!!!!
   Meillä kyllä toimi Jimillä aina tuo valkosipuli. Tai toimi tai ei, mutta punkkeja ei jokatapauksessa näkynyt. Viskille en ole vielä antanut kuin kahden viikon kuurin, mutta eihän se vielä mitään punkkisuojaa tuo. Yrttipantaa en ole koskaan kokeillut, ensi keväänä kyllä varmasti testaan, jos tämä punkkeilu jatkuu samanlaisena. Mutta mitään kemiallisia en suostu käyttämään, olkoon kuinka tehokkaita tahansa.
   Ja mitä noihin homeopaattisiin, tämä ohje on otettu suoraan Homeopaatti Satu Järvilehdon sivuilta: "Punkin pistoon kannattaa ottaa Ledum C30; yksi rae kielen alle kolmen päivän ajan. Pureman jälkeen päivinä 6 ja 12 yksi rae Aurum Arsenicum C200. Tällä hoidolla pyritään estämään punkin puremasta mahdollisesti tarttuvat taudit. Käy kuitenkin lääkärissä jos sinulle tulee ympyrän muotoinen ihottuma purema-alueelle." Koirilla tuo rakeen kielen alle laittaminen ei oikein toimi, mutta itse liuotan rakeet aina pieneen määrään vettä ja annan ne apteekista saatavalla pikkuruiskulla suuhun.
   Mulla ei ole mitän muuta kuin positiivista sanottavaa homeopatiasta. Monien mielestä pelkkää uskomushoitoa, mutta ihan sama, pääasia mulle on että toimii, olkoon sitten kiinni uskomuksesta tai mistä tahansa.... Ei siinä ainakaan häviä mitään jos testaa. Tosin kannattaa vähän katsoa että mistä homeopaattisia ostelee. Monet luontaistuotekaupat pitävät niissä ihan JÄRKYTTÄVÄÄ hintaa. Itse olen suurimman osan tilannut helios.co.uk -osoitteesta. Akuutit tarpeet toki haen aina luontaistuotekaupasta.

   Poista
  2. Mielenkiintoista, katselen tuotteista tietoja, kiitos :) Meillä tosiaan oli taukoa punkeista
   ja nyt taas räjähti koko homma käsiin ja mä vielä nukun tai meen Nipan kaa nukkuun
   saman täkin alle :D

   Poista
 5. Kamalia otuksia todella :( Meillä onneksi on ja päästy aika vähällä, muutama punkki koirissa per kesä, kissoissa sitten kyllä jo vähän enemmän. Olen ja pähkinyt millä ihmeellä koiria uskaltaisi suojata. Loppukesästä bongasin Symppis Spot On - liuoksen, jota testasin kissoille. Tulos oli lupaava, ei punkkeja! Ajattelin siis ensikesänä koittaa myös koirille :) http://www.verkkosivuapteekki.fi/Symppis-SPOT-ON-PUNKKIKARKOTE-koiril

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei sit taas olla kissoista löydetty yhtään punkkia, mutta nyt Viskissä on muutamia ollut.
   Kävin heti tsekkaamassa tuon linkkisi! Tuota pitää kyllä ehdottomasti varata ensi kesäksi. Vaikuttaa hyvältä aineelta, kiitos vinkistä!! :)

   Poista