tiistai 9. syyskuuta 2014

Viski 16 vkoa


..ja 14,80 kg.
Lääkäri oli sitä mieltä, että nyt saisi jo ruveta vähän pienenemään se kasvuvauhti. Tähän mennessä tullut noin 1-1,2 kg/vko. No, tarkkaillaan tarkkaillaan.

Ärsyttää muuten ihan suunnattomasti, kun kaikki pennun elämässä mukana olevat tahot, ovat aina vaan huolissaan pennun ruokinnasta. Miksi kukaan ei puhu pennun liikunnasta mitään....?!
Meillä tosiaankin syödään raakaruokaa ja perustan oppini tässä aika pitkälti Jakke Lehtosen materiaaleihin. Äskettäin Jakelta ilmestyi e-kirja pennun ruokinnasta. Kirjassa on monessa kohtaa todettu, liikunnan & ulkoilun tärkeys pennun elämässä. Toki siis ruokakin on tärkeä osa pennun elämää, mutta liikunnalla luodaan se pohja kaikkea tulevaisuutta varten.

Unohda epäilyt ja paineet pennun ruokinnasta sekä tulevaisuudesta ja sisäistä oleellisin asia pennun ruokkimisesta: se mitä teet ulkona, on tärkein osa-alue; ei ruokakupin sisältö.

 • älä murehdi asioita, joihin et voi vaikuttaa
 • opettele ne asiat, joihin voit vaikuttaa
 • kasvuhäiriöt johtuvat kasvattajan valinnoista sekä huonosta tuurista
 • sinä elät pennun kanssa, ei kasvattaja tai kukaan muukaan
 • opettele lähdekritiikki
 • pentu ei koskaan liiku liikaa 

Mielestäni kukin toimii oman pentunsa kanssa niinkuin parhaaksi näkee ja niinkuin on parhaaksi nähnyt edellistenkin koirien kanssa. 
Meillä on tällä hetkellä (tietääkseni) terve, onnellinen pentu ja todella toivon että se myös terveenä pysyy! <3 Nautitaan ihanasta pentuajasta turhia murehtimatta!!!

 P.S. Mikäli sinua kiinnostaa tuo Jakke Lehtosen kirja, sen voi käydä ostamassa TÄÄLTÄ.

3 kommenttia:

 1. Hyvä postaus! Millaista liikuntaa ja kuinka paljon sitä kuuluu Viskin päivään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritämme tarjota mahdollisimman paljon vapaana metsässä liikkumista. Kaatuneiden puiden yli hyppiminen, vaihteleva maasto tuo kaikista parasta rasitusta kasvavan pennun lihaksille ja nivelille. Lisäksi Viskillä on hyviä leikkikavereita joiden kanssa saa painia niin paljon kun sielu sietää. Ollaan yritetty että vähintään pari kolme kertaa viikossa pääsisi jonkun kaverin kanssa telmimään.
   Eikä tietenkään sovi unohtaa remmilenkkejä kaupungilla. Niissä ei ehkään niinkään kunto ja lihaksisto kehity, mutta remmissäkin on osattava kulkea ja kaupungissa oltava nätisti vaikka menisi ohi polkypyöriä, lastenrattaita jne jne.
   Asumme myös maalla, eli koiruus saa olla oikeastaan kaiken sen ajan pihalla, kun vaan olemme kotona. Siellä saa mennä toohkottaa lelujensa kanssa.

   Poista
 2. Hyvä-hyvä!!!
  *taputtaa käsiä*

  VastaaPoista