perjantai 26. syyskuuta 2014

Treenimotivaatio korkeella

Vitsi että meillä meni treenit eilen hyvin!! Päästiin tekeen yksi korvauskerta rallytokoryhmään, jossa oli meidän lisäksi vain kaksi koirakkoa. Ihanaa, että Anetella (kouluttajalla) on ihan selvä tavoite meidän kanssa, ja se on se, että kilpailemaanhan tässä ollaan menossa. Hän miettii kaiken meidän tekemisen niin, että varmasti tulee tehtyä täydellisiä kisasuorituksia. 


Ihanaa tehdä töitä tuollaisen pennun kanssa, jolla on motivaatiota ja halua tehdä töitä mun kanssa! Tai ainakin nyt on. Ja se toivottavasti säilyy! :) Mutta jos se ei säily, voi emäntä katsoa itseään peiliin... Tälläisissä ns. kontaktilajeissa on helppo saada koiran motivaatio nolliin. Syitä voi olla vaikka liika treenaaminen, liian vähä palkkaaminen, liian vaikea treenit (koira turhautuu kun ei tule onnistumisia) jne jne.... Pitäs muistaa, että jos on itse huonolla tuulella tai ei ole täysillä hommassa mukana, ei kannata treenata ollenkaan, vaan sen sijaan mennä vaikkapa metsään koiran kanssa. Muuten hakkaa vaan päätä seinään.


Eilen treeneissä perusasennot (eteen + molemmat sivut) oli ihan täydelliset. Ne kun saisi pidettyä yhtä hyvinä.... 
Maahanmenokin meni jo hienosti. Nyt saatiin siihenkin yksi kikka millä siitä tehdään pennulle vielä hauskempaa ja nopeampaa, tänään aamulla jo treenailtiin. Sitä ei vaan voi ottaa kovin montaa kertaa päivässä, koska on aika raskas pennun kesken kasvuisille takajaloille. Saatiin myös yksi vinkki miten treenata koiran syviä vatsalihaksia. Kohta Viskillä on hirmu 6-pack!! ;)


Eilen käytiin hakemassa myös puuttunut Rabies-rokotus. Nyt meillä on passi, jeeeee!!!!
Samalla käynnillä eläinlääkäri huomautti väärästä purennasta. Ei kuulemma liikaa kannata vielä huolestua. Tämä voi johtua vaan siitä, että yläleuka yksinkertaisesti on kasvanut nopeampaa kuin alaleuka. Mutta seuraillaan tilannetta ja jos ei purenta käänny parempaan suuntaan niin tarvii mennä vilauttamaan Viskin hammaskalustoa oikein hammaslääkärille.


Nyt viikonlopun viettoon! Luvassa pentupeuhua & koirakavereita!!! ♥


2 kommenttia:

  1. Hmmm.. Mulla on poikkeava mielipide siihen, että koiran motivaatio johtuu aina pelkästä ohjaajasta, sori ny vaa!! ..tai joo, siinä mielessä, ettei aina osaa käsittää mistä mikäkin käyttäytyminen johtuu, niin ei osaa "puuttua/vaikuttaa" asiaan.. Tai että tekemättömyys ei aina johdu motivaation puutteesta..

    VastaaPoista
  2. Ei todellakaan aina ookkaan! Älkää muutkaan ymmärtäkö väärin, että luulen se olis aina ohjaajasta kii jos koira ei haluu tehdä tms. Tarkotin vaan itseäni ja omia koiriani, että olen aika tehokas tappamaan koirien motivaation!!! Valitettavasti.... :/
    Yhtälö hyvä koira - huono ohjaaja on välillä vähän haastava... Koirasta löytyy potentiaalia ja ite ei osaa ottaa siitä kaikkea irti -> koira turhautuu ja ite turhautuu.... Kontaktilajissa se koiran motivaatio on vaan hirveen helppo tappaa. Sain jo eilisis treeneis palautetta, että ei saa jättää koiraa palkkaamatta jos se toistuvasti tekee väärin, vaan palkata vaan mutta ei kehua ja sit kun se tekee oikein niin sit järjestää hirmubileet! :) No, ite oisin vaan jättäny koko ajan palkkaamatta, ja taas saanu koiran tekemisen halua alemmas.... Sitäpaitsi kaikki koirat on erilaisia. Jimi ei masentunu vaikka palkkaa ei tullutka niin usein. Viskin loppuu, ainaki vielä, samantien motivaatio jos en palkkaa. Vaikeita juttuja.... Sit ku totut johonki koiraan, niin tuleeki taas uus koira, joka on IHAN erilainen kun edellinen koira. Sit hakataan taas päätä seinään. Mutta sitähän tää on tää koiraharrastus. Omassa mielenkiintoisuudessaan ja vaikeudessaan erittäin mukava harrastus! ♥

    VastaaPoista