tiistai 15. joulukuuta 2015

Temppuilua: Koske15.luukun aika!
 
Olen opettanut Viskille käskyn "koske", jolloin sen pitää koskea jotain antamaani esinettä tassun kanssa. Pystyn käyttämään tätä hyväkseni erilaisten temppujen harjoittelussa. Esim. nyt harjoittelemme makuuasennossa tassujen ristimistä. Jotkut koirat tekevät senkin ihan automaattisesti, mutta ei meidän Viski! :D Mutta siitä tempusta lisää tuonnempana kunhan onnistumme sen ensin tekemään.


En ole koskaan Viskille opettanut tassun antoa, joten tällä tempulla saan sen dobo-tunnilla nostelemaan tassujaan pallon päällä. 


Eli voitte käyttää mitä tahansa esinettä/asiaa, johon haluatte koiran koskevan. Palkatkaa ihan alkuun jo siitä, kun koira ylipäätään esittää mitään kiinnostusta kohdetta kohtaan. Ja pikkuhiljaa alatte vaatimaan enemmän, eli ette palkkaa ennen kuin koira on koskenut tassullaan siihen. Kokeilkaa, että missä esineen tulisi olla, jotta koiran on siihen helpoin koskea. Kun koira jo osaa tämän, voi paikkaa vähän vaikeuttaa.


 Me käytetään tässä usein kirjaa tai pakasterasian kantta tai pesuvatia...ihan mitä mieleen milloinkin juolahtaa. Viski osaa jo käskyn "koske", joten voin jo käyttää oikeastaan mitä tahansa esinettä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti