keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Temppuilua: Kylkiasennon opettaminen


Kyllä tästä nyt taisi tulla oikein joulukalenteri, eli lupaamme joka päivälle jouluaattoon saakka yhden uuden aktivointijutun/tempun. Eikä mitään rakettitiedettä, ei todellakaan! :) Tässä kaksi aloittelevaa temppuilijaa jakaa vaan temppuvinkkejä, millä koiran arjesta saa paljon mieluisampaa ja yhteistyö koiran kanssa paranee ihan satavarmasti!!

Tässä tulis siis 2.päivän temppu, eli kylkiasennon opettaminen. Hyödyllinen esim. kun koiraa hierotaan tai sille pitää tehdä jotain toimenpiteitä. Ja Viskille tämä on ainakin hirveen mieluisa temppu. Yleensä sen saa herkkujen kanssa houkutella nousemaan kylkiasennosta, koska tykkäisi vaan jäädä sinne loikoilemaan! :)
Tämä pitää tietenkin harjoitella molemmille kyljille, mutta aluksi voi opetella vain toisen puolen. Koiralla yleensä jompi kumpi on vahvempi puoli.

Kannattaa valita koiralle mieluinen paikka, esim. hänen oma petinsä. Viskillä tietenkin ihana valkoinen lampaantalja :D


Käske koira menemään maahan.


 Koiran ollessa maassa, käännä koiran päätä namin avulla taakse/sivulle, kohti lapaa. Aluksi palkkaa koira heti, kun pää kääntyy mutta koira pysyy maassa. Pikkuhiljaa ala kääntämään koiran päätä hieman pidemmälle, kuitenkin niin että edelleen koira pysyy maassa.


Jos ja KUN :) koira menee kyljelleen, palkkaa lattialle, koiran pään viereen maahan.Kun koira osaa mennä käsivihjeestä kyljelleen, voi siihen liittää myös suullisen käskyn, esim. "kylki". Me ei olla ihan vielä päästy tuohon käskykohtaa saakka. Mutta pääasia että koira nauttii tästä tempusta ja tykkää jäädä lekottelemaan kyljelleen! 

Käykää katsomassa myös Koirapalvelu Kultahännän erinomainen video asiasta. Tämän avulla mekin ollaan tätä temppua treenattu ja tästä otin avuksi myös nuo kuvatekstit! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti