keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

No nyt NÄKYY!!!!

Ollaan tänä vuonna syksyn ja talven aamuina ja iltoina oltu lähes päivittäin läheltäpiti tilanteessa - autot meinaa väkisin ajaa meidän päälle kun lenkkeillään ajotiellä. Valitettavasti täältä meiltä ei vaan pysty lenkille lähtemään muuta kuin niin, että pieni pätkä on kuljettava autojen seassa. Mulla on hienot heijastintakit, hieno heijastinpipo ja kaiken lisäksi vielä otsalamppu päässä. Ja silti jouduin aina tilanteisiin, että auto meinaa väkisin ajaa yli. Olen pitänyt sitä aina autoilijoiden vikana, koska itse mukamas olen ollut niin hienosti varustautunut. Ja huom! Koirallakin on siis aina heijastinliivi päällä. 

No nyt ostin viikonloppuna GoExpo-messuilta Provizin heijastinliivin ja voin sanoa että NYT NÄKYY!! Jos liivi oli vähän tyyris (59 €), niin mun mielestä se on kyllä ollut erittäin edullinen sijoitus omaan ja koiran henkeen. Tällä viikolla joka aamu ja ilta olen saanut huomata kuinka autoilijat huomaavat meidät jo useamman sadan metrin päästä. 

Voin siis todella sydämestäni suositella tätä kaikille lenkkeilijöille. Etenkin niille, jotka joudutte meidän tavoin lenkkeilemään jalkakäytävittömillä ja valottomilla teillä. 
En tiedä kuka näitä Suomessa myy. Ostin tämän jonkun polkypyöräkaupan osastolta messuilla. Kannattaa varmaan urheilukaupoista kysellä.
 
Kuvat Provizin sivuilta.
 

2 kommenttia:

 1. No ny on kunnolla heijastinpinta-alaa. :) Yllättävän hyvin ne tavalliset pienet heijastimet vaan jää näkymättä, jos ne ovat vähääkään heikosti suunnattuja auton lähestyvään autoon nähden (sopivasti ku sattuu vaikka mutkaan, nii ne valothan osoittaa äkkiä ihan muualle kuin vastaantulijaan). Meillä on ihan tostakin syystä aina pimeällä myös tehokas Orbilocin led-valo käytössä, että varmana tullaan nähdyiksi silloinkin, ku heijastimet ei erotu. Toimii muuten hyvin myös pimeässä täysiä ninjailevien valottomien pyöräilijöiden herättelyssä. :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo yllättävän huonosti kyllä näkyy nuo normaalit heijastinliivit. Tai ehkä näkyy jotenkin, mutta ei niin että aiheuttas autoilijassa sellaista "väistä" reaktiota. Onneksi tämä liivi kyllä aiheuttaa! :D
   Mulla oli joskus kans koiran pannassa sellanen led-vilkkuvalo, mutta se valui aina siihen pannan etupuolelle ja vilkunnallaan häiritsi koiraa.

   Poista