tiistai 27. lokakuuta 2015

100 toistoa päivässä

..kuulostaa ihan joltain päivän vatsalihastreeniltä. Mutta ei - meillä treenataan koiran nimeä ja sitä mitä sen lausuminen tarkoittaa koiralle. 


Olin lauantaina kuuntelemassa Paula Speerin luennon pomminvarmasta ns."hätäluoksetulosta". Luento oli ERITTÄIN hyvä ja siinä sivussa keskusteltiin aika paljon muistakin koiran kouluttamiseen liittyvistä asioista. Palailen tähän luentoon vielä varmaan useammassakin postauksessa, mutta aloitetaan nyt vaikka tästä koiran nimi -asiasta. 


Eli saatiin kotiläksyksi treenata luoksetuloa koiran nimeä käyttämällä ja tarkoituksena tehdä 100 toistoa per päivä. Mahdotonta(ko)..?! :O
Harjoitusten pitää olla niin helppoja, että koiralle ei anna mitään mahdollisuutta epäonnistua. Ja palkan aina niin hyvä, että koira oikeasti haluaa tulla luokse. Eikä siis nyt haeta mitään täydellistä eteen/sivulletuloa, vaan sitä että koira heti oman nimensä kuultuaan juoksee omistajan luokse. 


Täytyy tunnustaa että näiden kolmen päivän aikana en kyllä ole päässyt kuin ehkä 50 toistoon per päivä. Koska pitää olla 100 % varma että koira tulee luokse kun sen nimen sanoo, niin ei vielä uskalla ruveta kikkailemaan jos koira ei ole ihan mukana touhussa (korvat poissa pelistä). Mutta olen kyllä jo näiden kolmen päivän aikana huomannut, että yhteistyömme on parantunut jo pienin askelin.


Jatkamme siis harjoituksia. Jokaikinen päivä. Ja 100 toistoa on tavoite. 
Ei - vaan tavoite on minun ja Viskin välisen luottamuksen kasvattaminen. 


...ja joku fiksu tai jälkiviisashan sanoisi tähän että ettekö sit ole opettaneet tuota heti pentuna Viskille. No ei olla. ☺ Mutta onneksi "vanha" koirakin oppii uusia temppuja!!

Kuvat on otettu jo edellis viikonloppuna. Viskin kaverina Seri. 

 

4 kommenttia:

 1. Uskomattoman helpolta kuulostava juttu...
  Saatiin sama vinkki Jessica Aschbergilta ton Saimin suhteen. Ihan "alkuaskareeksi" hänen epävarmuuden kanssa työstämiseen. Ja moneen muuhunkin. Toimii toki, kun vaan toistaa ja toistaa ja toistaa...
  Että näillä mennään ja tsemppiä meille (ja teille) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meilläkin on alkanut toimimaan!! Nyt jopa jo häiriönalaisena kykenee tulemaan kutsusta luo, jes!! :) Jatkamme harjoituksia!!

   Poista
 2. No niin olen joskus hämärästi tämän tyylisestä kuullutkin ja sitten Jalon kohdalla
  unohtanut/luovuttanut, turhaanko? Nyt kun muistutit alan tekemään tätä , tosin sataan
  tuskin pääsen ellen illat seiso pihamaalla töiden jälkeen, kiitti vinkistä ja muistutuksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään ole vielä kertaakaan sataan päässyt, mutta joinain päivinä jopa 50. Ja kyllä, hyötyä on ollut, ainakin meillä! Mitään varmaa luoksetuloa en tämän kanssa ole saanut, mutta yhteistyö on parantunut huimasti! Sen on jopa muutkin huomanneet. Ei siis ollenkaan turhaa touhua!! :)

   Poista